Csikos kalács másképp
2009.02.11. 14:05
Csikos kalács másképp
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg Rétesliszt
2,8-2,9 dl tej
6 dkg Ráma
1/2 e.k.tejfől
8 dkg cukor
fél tk só-szűken mérve
2.5 dkg friss élesztő
1 vaniliás cukor, citrom reszelt héja
1 toji sárgája
A fele tésztába 1 e.k. keserű kakaópor
A dagasztógépbe rakjuk a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítjuk, ha a tészta összeállt a felét kivesszük, félre tesszük egy tálba és letakrjuk!
A másik marad a gépbe, és bele rakunk 1 e.k kakaóport. Ha teljesen összekeveredett, kivesszük és egy tálba rakjuk. Mindkét tésztát duplájára kelesszük.
Mindkét tésztát gyúródeszkára rakjuk, egymásra rakva egyszerre kinyújtjuk.
Felsodorjuk mind a rétest!
A rudat kicsit tovább sodorjuk hogy hosszabb legyen, végül a felénél vissza hajtva össze sodorjuk és a sütő formába tesszük.
(A következő kalács sütésnél, készítek lépésről-lépésre képet hogy egyszerübb legyen az elkészítés!)
1/2 órát hagyjuk kelni, végül előmelegített sütőben 200 fok 10 perc után 190 30 percig sütjük.
|