Tepsis reszelt krumli
2014.01.08. 14:19
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
15 dkg tejföl
1 ek zsemlemorzsa
A krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt a krumpli, három fele osztjuk.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük!
Az első réteg:
Tepsibe vagy jénaiba rakjuk az első adagot, sózzuk, beterítjük vékonyra szeletelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét,
és margarint is reszelünk rá.
Ezt végigcsináljuk a második adaggal is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg,
és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük, hőlégkeveréssel 180 fokon kb 20-25 percet .
|