Dödölle
2009.02.10. 12:15
Dödölle
Hozzávalók:
krumpli
vöröshagyma
liszt
zsír
só
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra felszeleteljük. Feltesszük főni annyi hideg, sós vízben, ami éppen ellepi.
Puhára főzzük, pépesre törjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, állandóan keverjük, de a tűzről nem vesszük le. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. Alaposan kikeverjük, hogy csomómentes legyen, és ne ragadjon.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, zsírban megdinszteljük.
A dödöllét kettő kanál segítségével (amit mindig olvasztott zsírban mártunk)
kisebb szilva nagyságú galuskákra szaggatjuk
A hagymás zsírban meghempergetjük és jénaiba vagy tepsibe rakjuk.
Forró sütőbe pár percig sütjük.!
Adhatjuk köretként, de lehet önálló fogás is, ekkor locsoljuk meg tejföllel.
|