Gombás hagymás szüzpecsenye
2008.01.12. 15:25
Gombás, hagymás szűzpecsenye:
Karajból készítettem: 2 nagyobb vöröshagymát szeletekre vágtam, 30 dkg gombát darabokra, 10 dkg füstölt szalonnát kockákra.
Vajon 3 percig sütöttem a hús mindkét oldalát. Kivettem, beletettem egy jénaiba. A szalonnát ropogósra sütöttem a hús után, aztán a hagymát tettem rá, majd néhány perc után a gombát. Kb. 10 percig pároltam a gomba után. 2 dl vízzel felengedtem, tejszínt tettem bele. Ízlés szerint sóztam, borsoztam. A végén egy evőkanál liszttel behabartam, hogy sűrűbb legyen. Ráöntöttem a húsra és előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Párolt rizs volt a körete.
|