Kelt almás palacsinta
2007.05.24. 09:33
KELT ALMÁS PALACSINTA
40 dkg lisztből, 3 tojássárgájából, 1 ek cukorból, csipet sóból, 5 dl tejből, 1 dl olajból, kevés szódavízből , 2 dkg élesztőből jó sűrűpalacsinta tésztát keverünk. 1 órát állni hagyjuk. Felverjük a fehérjéket habnak, beletsszük, és 3-4 savanykás almát vagy reszelve vagy vékony szeletekre vágva beleteszünk. Sütés: Forró zsiradékon vastag palacsintákat sütünk. Kettéhajtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral. Így sütöttem: két serpenyőt használtam, két merőkanál masszát tettem az egyikbe. Amikor az alja megsült, átcsusztattam a másikba, újra megolajoztam az elsőt, és visszafordítottam bele a tésztát. Jó laktató, édességnek is jó, de második fogásnak is.
|