Borsó leves mama módra
2007.05.24. 09:30
BORSÓLEVES MAMA MÓDRA:
A legjobb frissen szedett borsóból. A kifejtett borsót, kockára vagy szeletekre vágott répát, zöldséget, esetleg egy újkrumplit bele a fazékba, kis sót, esetleg, ha nem friss a borsó icipici cukrot, vágott petrezselyemzöldet tenni hozzá,kevés zsiradékon megpároljuk. Kis vizet lehet aláönteni. Fedő alatt. Meghinteni kb. 1 csapott evőkanál liszttel, aki úgy szereti őrölt paprikával. Vízzel felengedni. Utána ízesíteni. Én szoktam bele tenni összekötva zöldségzöldjét ha van, egy újhagymát bel , egy gerezd fokhagymát szétnyomva. Legjobban csurgatott tésztával szeretem( egy tojást felverni, annyi liszttel hogy lágy nokedli szerű legyen összkavarni, és nokedli szaggatón bele csurgatni a levesbe. De csipetke vagy bármi más tésztával, tészta nélkül is jó. Anyósom egy egész mást főz borsóleves címen, de a János is ezt szereti jobban
|