Citromos tavaszi csirke leves
2007.05.15. 15:47
Citromos tavasz csirkeleves: Hozzávalók 4 személyre:- 10 dkg rizs (szerintem sok, nem főztem ennyit meg) - 4 kis csikemellfilé ( én pulykamellből csináltam) - 2 kisfej vöröshagyma - 2 ek olaj - 2 l csirkeleves, kockából - 1 csokor kapor - 2 citrom - 1 ek vaj
A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst kockára vágjuk, sóval borssal megszórjuk. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk. Felforrósított olajon megpirítjuk a husit, hozzáadjuk a hagymát. Megpirítjuk. Hozzáadjuk a húslevest, és 15 percig lassú tűzön főzzük. A citromokat memossuk, egyi levét kicsavarjuk , a másikat karikára vágjuk. A rizst a levesbe keverjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A felforrósított vajon megkapatjuk a citromszeleteket, és a kaporral együtt a levesbe teszük.
|