Hájas kifli
2007.01.17. 20:07
HÁJAS KIFLI
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 30 dkg háj, 2 tojássárgája, mokkáskanál ecet, csipet só, evőkanál cukor, kb. másfél dl víz, evőkanál rum.
A darált vagy elkapart hájat 15 dkg liszttel gyorsan összegyúrni, téglalap alkúra igazgatni és hűtőbe tenni. A maradék hozzávalókból rétestészta keménységű tésztát készítünk, jól kidolgozzuk és 15 percig pihentetjük. Utána lóhere alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a hájat, betakarjuk a tésztával és 20 percre a hűtőbe dugjuk. négyszer hajtogatjuk 15-20 perces szünetekkel. Egyik hajtás három rétegű, a tészta kétharmadához hajtjuk a szélét és ráhajtjuk a másik harmadot. A következőnél elfordítjuk a tésztát és középre hajtjuk, majd egymásra így 4 rétegű lesz. Fél centi vastagra nyújtjuk, tetszés szerint kockákra vágjuk, lekvárral, dióval mákkal túróval gesztenyével tölthetjük. Forró sütőben sütjük.
|