Diós csiga
2006.11.24. 14:43
Diós csiga:
50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő , 3 dl tej, 3 evőkanál olaj, só, evőkanálnyi cukor.
Töltelék: 25 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fahéj, 2-3 tojásfehérjéből vert hab.
Élesztőt felfuttatva langyos cukros tejben, kelt tésztát készítünk, kézzel vagy a gépben. Ha megkelt elnyújtjuk , rákenjük a tölteléket, feltekerjük. Olvasztott vajjal megkenjük, hogy sülés után könnyű legyen szétszedni. Tetszőleges vastag szeleteket vágunk, zsírozott tepsibe fektetjük, a maradék vajjal meglocsoljuk. Hideg sütőbe tesszük, szép pirosra sütjük. A sütés 3/4-énél forró cukros tejjel meglocsoljuk.
|