Bárány torta
2006.11.24. 09:30
Báránytorta:
Hozzávalók 6 személyre: 1 csomag leveles tészta, 80 dkg friss spenót, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg gomba, a recept shitaket ír, petrezselyemzöld, 2 rozmaringág, 20 dkg rokfort tipusú sajt pl. márvány, 50 dkg darált báránylapocka, só, bors, 2 tojás, bő 1 dl tej, bő 1 dl főzőtejszín, 1 teáskanál currypor. Szárazbab a vaksütéshez.
A sütőt előmelegítjük. A spenótot blansírozzuk, hideg vízzel öblítjük, kinyomkodjuk, összevágjuk. A hagymát, fokhagymát kockára vágjuk,, a leveles tésztával kibélelünk egy formát, a kilógó részeket levágjuk, a többit hozzányomkodjuk az aljához és oldalához. Sütőpapírt és babot teszünk bele, 15 percig elősütjük.A gomba kalapját 4 felé vágjuk, a petrezselymet összevágjuk, a sajtot lereszeljük.
Főzőtejszint, tojást, tejet, sót, curryt, sajtot, petrezselymet összekeverünk. A húst forró olajon megpirítjuk, rá a gomba a spenót, hagyma, fokhagyma. sóval borssal fűszerezzük. Az elősütött tésztába tesszük a husost, ráöntjük a tojásos, tejes keveréket és a sütőbe visszatéva megsütjük. Kicsi hűlés után szeleteljük.
Nem olyan bonyolult megcsinálni, mint elolvasni. Én spenót helyett brokkolival és bárányhús helyett egyéb darálttal is csináltam
|