Gondaanyu : Kapros savanyú zöldbableves hidegen |
Kapros savanyú zöldbableves hidegen
2006.11.24. 09:29
Kapros savanyú zöldbableves hidegen
5 dkg póréhagymát megtisztítunk, félbe és karikákra vágjuk. 2 gerezd fokhagymát átnyomunk. 30 dkg vegyes sárga és zöld zöldbabot megtisztitunk, összedaraboljuk." evőkanál olajat megforrósítunk, megfuttatjuk a pórét, majd a fokhagymát beletesszük. Felöntjük 8 dl húslevessel (kockás is jó). Megsózzuk, beleteszünk 3 babérlevelet, a zöldbabot és 15 percig főzzük.Ügyeljünk hogy ne főjön szét. 2 dl tejfölt kikeverünk és mikor már majdnem puha a bab behabarjuk vele a levest. Ecettel és kaporral ízesítjük.
Hidegen tálaljuk.
|