Éva : Mákos krumplisaláta |
Mákos krumplisaláta
Mákos krumplisaláta
1 kg krumpli
½ fej endiviasaláta (vagy más keményebb zöldsaláta)
30 dkg kolozsvári szalonna
1 tk só
1 ek cukor
2 tk mustár (nem túl csipös)
2 ek olivaolaj
borecet
1 ek olaj
2 ek mák (darálatlan)
A krumplit hajában megfözzük, meghámozzuk és 3 – 5 mm-es szeletekre vágjuk.
Közben az endiviát megmossuk, elöször hosszában 2 cm- es csikokra vágjuk, majd keresztben 1 cm-re.
A sót, cukrot, mustárt, olivaolajat és ecetet összekeverjük, az endiviára öntjük és fél órát pihentetjük, közben néha megkeverjük.
A krumpliszeleteket és az endiviasalatát óvatosan összekeverjük.
A szalonnát 1 cm-es csikokra vágjuk, egy serpenyöben az olajban pirosra sütjük. Ha már szépen szinesedik, a mákot hozzáöntjük és még pár percig sütjük.
A krumpli-saláta keverékhez öntjük és azonnal tálajuk.
Kicsit furcsának hallatszik, de meglepöen finom. (Még én is szeretem, pedig egyébként nem eszem meg a mákot)
|