Kávés túrókrém torta
Kávés túrókrém torta
Piskóta: 2 tojás sárgája, 12 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 5 dkg darált dió, 7 dkg liszt, fél csomag sütőpor. Mindezt jól összekeverni robotgéppel, majd óvatosan belekeverni a 2 tojásfehérjéből felvert habot. Sütőpapírral alul kibélelt (oldal margarinnal kikent ) 25 cm-es átmérőjű tortaformában sütni 10 percig 200 fokon.
Töltelék: 25 dkg túró, 25 dkg édes, vagy natúr krémsajt, 3 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csokoládé aroma, 3 dl tejszín habbá verve, 1 csomag étkezési zselatin, 1,5 dl víz.
A piskóta lelocsolásához 4 adag presszó kávét lefőzni.
Elkészítés: A megsült, és kihűlt piskótát a tortaformában egyenletesen lelocsoljuk a kávéval.
Majd a túrót, a krémsajtot, a 3 tojás sárgáját, az 1 vaníliás cukrot, a 3 evőkanál kristálycukrot, a csokoládé aromát jól összekeverjük. Közben 1,5 dl vízben az étkezési zselatint felfőzzük, ha langyos, akkor hozzákeverjük a többihez. A 3 dl tejszínt jó kemény habbá verjük, és óvatosan azt is belekeverjük. Mindezt ráöntjük a kávéval lelocsolt piskótára, elsimítjuk és megszórjuk kakaóporral
|