Őszibarack süti
Őszibarack süti
20 dkg zsír (vaj) 2 tojás sárgája 30 dkg cukor, 2 dl tej 3 kanál liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna Mindezt jól összedolgozni, 2 órán át pihentetni , majd 75 dkg liszttel összegyúrni, és diónyi gombócokat formálni belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 18-20 perc alatt világosra sütjük. Utána még melegen kikaparjuk a közepét alul, és megtöltjük az alábbi töltelékkel
Töltelék: 25 dkg barack lekvár 25 dkg porcukor 1 rum aroma 3 dkg kakaópor a tészta kikapart része 1 dl tej hozzáadásával gyenge pépet keverünk. Megtöltjük vele a kikapart gombócokat, és 2-2-t összeragasztunk. Tojásfehérjével megkenjük, kristálycukorba megforgatjuk és tálra rakjuk. Ha mutatósra akarjuk, akkor mandulaaromával, illetve cherry aromával kevert kristálycukorba forgatjuk. Marcipánnal, vagy mentalevéllel díszíthetjük.
|