Muszaka
Muszaka
Hozzávalók: 1kg burgonya, 3 közepes padlizsán, 50 dkg darált hús, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 közepes paradicsom, 2 evőkanál kecsap, 0,5 dl olaj, 2 evőkanál liszt, 1 nagy (450 gramm ) tejföl, 1 tojás, 2 teáskanál őrölt fahéj, ízlés szerint só, bors.
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és olajban kisütjük. A padlizsánt hámozatlanul ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd kisütjük olajban. A darált húst olajban finomra vágott hagymával megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, rátesszük a kecsapot, hogy jó szaftos legyen, és puhára pároljuk.
Egy tepsiben lerakunk 1 sor sült burgonyát, arra a hús kerül. Betakarjuk a sült padlizsánnal, és néhány paradicsomkarikát is ráteszünk. A rétegezést még egyszer megismételjük. Az alábbi mártással leöntjük: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 450 gr tejföl, só, bors, 2 teáskanál őrölt fahéj.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 5 percig légkeverésen pirítjuk.
Én 38 x 22 cm-es tepsiben készítettem.
|