Túrórudi hasáb
Túrórudi hasáb
Hozzávalók: (2 hasábhoz való adag)
Tészta: 30 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 db tojás 20 dkg vaj 2 evőkanál kakaó 10 dkg cukor 1 evőkanál tejföl
Töltelék: 2 csomag azaz 50 dkg túró 10 dkg mazsola, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack 1 citrom reszelt héja 3 evőkanál búzadara 4 tojás sárgája 4 tojás felvert habja 20 dkg cukor
Csoki máz:
10 dkg margarint felolvasztani, gázról levéve 3 evőkanál kakaóval elkeverni + 1 kanál porcukrot +1 kanál olajat belekeverni! (A sütemény tetejére kell kenni!).
Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekeverjük finoman a tojásfehérje felvert habját. A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva. Mindkét formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék. A csoki mázat kicsit hűlni hagyjuk, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele
|