Görög muffin
Görög muffin / Lappantyú ( Latsia1 receptje) Ahogy én csináltam:
20 dkg finomliszt 5 dkg teljes kiőrlésű graham liszt 2 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 0,5 dl olivaolaj 2,5 dkg vaj 2 tojás 1 pohár joghurt (én 2 dl kefirt tettem ) 15 dkg fetasajt (én trappistát tettem) 15 db olajbogyó fűszerek: 1-1 mokkáskanál őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű. Egyik tálban a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a borssal kevertem, másik tálban az olvasztott vajat, az olajat, a tojásokat kevertem habosra. Utóbbihoz hozzáadtam a felkockázott trappista sajtot, felkarikázott olajbogyót és a kefirt, majd egyik masszát szép óvatosan elkevertem a másikkal. A receptben leírt olivabogyón kívül, még mindegyik muffin tetejére is tettem 1-1-et. Kivajazott sütőben 200 fokon 20-25 percig sütöttem. Nekem 20 db muffin lett belőle.
|