MAGYAROS MUFFIN
MAGYAROS MUFFIN
HOZZÁVALÓK: 1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefir, vagy aludttej, 150 g csípős kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apróra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípős pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt. A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket (a sima és a kukorica lisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymákat, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Muffin formákba adagoljuk és előmelegített sütőben sütjük. Lehet fokozni, sőt díszítésként is jó: minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütni. Ebből a mennyiségből 24 db lett.
|