Andi : Elefánt könnycsepp |
Elefánt könnycsepp
Elefántkönnycsepp
Tészta:6 tojásfehérjét felverek habnak.6 tojássárga,6 e.k. porcukor,ezt habosra keverem.Bele teszek 3 e.k. kakaót,2 e.k. réteslisztet,fél csomag sütőport.Lazán összekeverem a tojás felvert habjával.
A sütő saját tepsijét használom,mert az négyzetes alakú.Nagyon vastagon zsírozom,lisztezem a tepsit.Beleteszem a masszát,és lazán szétsimítom.Előszöt 2 percig nagy lángon sütöm,majd 8 percig közepes lángon.(sütési idő 10 perc).Amikor kisült,benedvesített konyharuhára csúsztatom,vékony nyújtófát teszek a sütim széléhez,és ezzel együtt feltekerem,úgy törlőruhástul együtt.Ha kihült kihajtom.A nyújtófa helyettesíti majd a banán helyét.
Krém:20dkg vaj,5 e.k. porcukor,2 csomag vanilliás cukor,ezeket habosra keverem.Kikeverünk 15 dkg darált diót annyi langyos tejjel,hogy ne follyon,de azért szívja fel a tejet,ez kb 1 dl.A két masszát összekeverem,és a kihült tésztát megkenem.Kettő nagy banánt teszek a krémre,és így feltekerem a sütit.
Máz:Egy katica tortabevonót felolvasztok,teszek bele 4e.k. olajat,és folyósra olvasztom gőz fölött.Ezzel megkenem a feltekert sütimet,amikor a süti tetején már megszilárdult a csoki,megfordítom,és az alját is lekenem.Ezt a kenést alufólián végzem.
|