Vadas
Vadas (Kuktába készítem)
hozzávalók:
Zsír,1 fej hagyma,2 db sárgarépa,1db petrezselyem gyökér,4-5 babérlevél,só bors,60-70dkg kockára vágott sertéshús,pici cukor,2-3ek tejföl,mustár.
A zsírt beletesszük a kuktába,ebbe bele megy az apróra vágott vöröshagyma,karikára vágott répa,zöldség,babérlevél,só bors.Kicsit dinszteljük,majd beletesszük a húst és felöntjük egy pici vízzel.Ez így fő vagy 50 percig a kuktában.Ha kész szétválogatjuk a húst a zöldségektől,kiszedjük a babérlevelet az már nem kell.A zöldséges levet botmixerrel összeturnixoljuk,teszünk bele mustárt,cukrot,tejfölt és beletesszük a húst is és még összefőzzük egy kicsit.Ha véletlenül sok a lé én szoktam egy kis étkezési keményítőt vagy lisztet belekeverni,így sűrűbb lesz a mártásom.Csőtésztával tálalom.
|