Hústorta
Hústorta
Hozzávalók:
1kg csirkemellfilé,1csomag szeletelt bacon szalonna,szeletelt csirkesonka,liszt,4 db tojás,15-15dkg reszelt trapista és füstölt sajt,2dl tejföl,só,őrölt bors.
Egy tűzálló tálat szépen kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy,hogy az edényen túllógjon,hogy később a rakottas tetejére hajtogassuk.A húsfiléket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk.Lisztbe,tojásba majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk,egy sort a tálba rakunk.Erre néhány szelet sonka kerül,majd ismét a bundázott csirkemell következik.A rétegezés addig folytatódik amíg a hozzávalókból tart,de a tetejére hús kerüljön.A tejfölt rácsorgatjuk,a lelógó szalonnát ráhajtjuk.A jénai tetejét rátesszük,mert nagyon fröcsköl,közepes lángon sütjük.Amikor kihűlik deszkára borítjuk,szeleteljük és hidegen tálaljuk.
|