Kovászos sós kifli
Kovászos sós kifli 2006.03.18. 14:22
2 dl víz, 2 dk élesztő és annyi liszt, hogy tejföl sűrűségű legyen, ezt még reggel összekevertem és késő délután folytatás 50 dk liszt 1 tojás, só, a reggel bekevert élesztő és annyi víz, hogy könnyen lehessen dolgozni a tésztával./bocs,de nem mértem a vízet,de kb közel egy dl/.Jól kidolgoztam, két cipót formáltam pihentettem kb. fél órát, jól átgyúrtam kinyújtottam és megformáztam vajazott lapon kelesztettem.Sütő 200 fok, előtte vízzel lekentem sóval megszórtam 5 perc sima és tovább légkeveréssel készre sütöttem. Eredmény egy nagyon könnyű, ropogós és rendkivül ízletes kifli.
Én eddig úgy vettem észre amit így készítek az nagyon sokáig ropogós marad és nem vesziti el a frisseségét és sokkal jobb az íze.
|