Böbsi konyhája
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi okosságok..
 
védjegy

   

 
Menű

  
   Főoldal/Receptek   

   Email   
   Vendégkönyv    

   Fórum  /lezárt/

   Fórum
   Fórum /süteméynek/
   Fórum /egyéb ételek/

   

   

 
Ti küldtétek!

2007...től
(Fórum receptek megtekintéséhez,
a fórumon regisztrálni kell!)

Sütemények  (194) 
Egyéb ételek (106)  
 Kenyér és társai.. (23)
 

Ti küldtétek!
2005-2007 (fórum receptek)

Sütemények (56)
Házi/gépi kenyerek (9)
Péksüti .. stb (13)
Egyéb ételek (30)

Andi (12) 
SaMaris (31) 
Margit2 (20) 
Éva (18) 
Gondaanyu (21) 
Jázmin (1) 

 

Egyéb receptek (képek nélkül)

Különleges ételek  (43)

Hidegtálak  (97)

Muffin édes  (81)

Muffin sós  (23)

Diétás ételek  (63)

Diétás ételek  (50)                                              

Muffin sütésekről  

 

 

 

 
Mindig friss apróhirdetések!

 
.

Látogató van itt
 
Látogatók
Indulás: 2005-10-30
 
Oldal Infó

Szerkeztő: Böbsi
Nyitás:2005.10.30
Téma: Gasztronómia
Böngésző: Google Chrome
Regisztrált felhaszn.  1056

Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 499
Összes látogatás 2005.10.30. óta: 710558


 

 

 
Összes recept

     Legjobb receptes blogok

 
.........
 
Fórum
Fórumok : Fórumozok receptjei : EGYÉB ÉTELEK...................................... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
bobsii

2006.04.07. 08:33 -
Gondaanyu receptje:

Sörben pirított csülök:

A csülköt bőröstül kockákra vágjuk.1 nagy vöröshagymát fölaprítunk, olajon a hússal együtt megpirítjuk. 1 evőkanál liszttel meghintjük, tovább pirítjuk.Ráöntjük a sört, és az összes ízesítőket. Lefödve, kis lángon megpuhulásig pároljuk. Gyakran kevergetni kell. Ekkor tepsibe kell tenni és sütőben megpirítani. Burgonya illik hozzá köretnek. A fűszerek: 1 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma összenyomva, őrölt bors, 1 babérlevél, csipet cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors, gyömbér, majoránna , só. Ez egy csülökről szól egy üveg sörrel.

[29-10] [9-1]

bobsii Előzmény | 2006.08.27. 13:21 - #10

Gyöngyös receptje:

Gőzön főtt lekváros gombóc.

Hozzávalók:4odkg liszt,
2dkg vaj,3dkg porcukor,
csipet só,
1 1/2dl tej és házi szilvalekvár.

KOVÁSZ
:2,5dkg élesztő, 1dkg porcukor és 1/2dl tej.

MEGHINTÉSHEZ
:1odkg dió,15dkg vaj és 12dkg porcukor.(én a meghintést bővebben szoktam)

Szokásos módon jól kidolgozzuk és meleg helyen kelesztjük.Kelés után deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsának kiszaggatjuk.A korongok felét megrakjuk lekvárral,a többivel befedjük és a korongok szélét összenyomkodjuk és még 2opercet kelesztjük.Egy nagy edényt félig töltünk vízzel,tetejére konyharuhát kötünk(én pelenkát) és befedjük.Amikor a víz forrásnak indul,a gombócokat rárakjuk a konyharuhára és befedjük egy olyan tállal, ami a lábast jól beborítja,nehogy a gőz elillanjon.Tíz percig gőzöljük.Ha a fogvájóra nem tapad a tészta,a gombócok megfőttek.Locsoljuk vajjal és meghintjük dióval és porcukorral.


Andi Előzmény | 2006.08.22. 16:38 - #9

Gyroszos hús:

A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom,beszórom Kotányi Görög sültek(gyros fűszersó)fűszerrel, grill fűszerrel,illetve oregánóval,pici sóval,borssal.Hagyom állni egy kicsit.Serpenyőbe olajat hevítek bele teszem a husit és fedő nélkül pirosra sütöm.Sültkrumplit adok hozzá.Paradicsomot,paprikát,uborkát kockáztam még mellé,amit leöntök joghurtos sali öntettel és chili szósszal.


gondaanyu Előzmény | 2006.07.10. 10:35 - #8

RÉSZEGES SZILVALEKVÁR:  5 kg szilvát húsdarálón ledarálni. Forrástól számítva 45 percig kevergetve főzni. Ekkor beleteszünk 1 kg cukrot, 2 dl rumot, 5 csomag vaníliás cukrot. Kb. 5 percig forraljuk, üvegekbe tesszük, letakarjuk, szárazgőzbe.

CITROMOS RINGLÓDZSEM:  2 kg sárgaringló ( héja sárga kívülről, és ha jól emlékszem magvaváló) 2 db citrom, 80 dkg cukor.

A ringlót galuskaszűrőben 1 percre lobogva forró vízbe mártjuk. Héját lehúzzuk, kimagvaljuk. A jól megmosott citromokat kockára vágjuk és a ringlóhoz keverjük. Hibátlan zománcú edényben 15 percig forraljuk, hozzátesszük a cukrot, még 5 percig forraljuk. Szaliciles vízzel öblített üvegekbe töltjük, száraz gőzben hagyjuk másnapig.


gondaanyu Előzmény | 2006.06.26. 17:49 - #7

SAJTFELFÚJT: 3 dl tejföl, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 dkg liszt, 5 dkg vaj, só, a forma kikenéséhez zsír, tetejére 5 dkg vaj.

Kikeverjük a tejfölt a tojássárgájával, a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, két evőkanál reszelt sajtot, a tojáshabot. Sózzuk, és kizsírozott őzgerinc vagy kuglóf formában, vízfürdőben 45 percig sütjük. Tálra borítjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Párolt borsóval, karottával szép is, finom is.


gondaanyu Előzmény | 2006.05.10. 15:54 - #6

Kapros savanyú zöldbableves hidegen (mindmegettéről)

5 dkg póréhagymát megtisztítunk, félbe és karikákra vágjuk. 2 gerezd fokhagymát átnyomunk. 30 dkg vegyes sárga és zöld zöldbabot megtisztitunk, összedaraboljuk." evőkanál olajat megforrósítunk, megfuttatjuk a pórét, majd a fokhagymát beletesszük. Felöntjük 8 dl húslevessel (kockás is jó). Megsózzuk, beleteszünk 3 babérlevelet, a zöldbabot és 15 percig főzzük.Ügyeljünk hogy ne főjön szét. 2 dl tejfölt kikeverünk és mikor már majdnem puha a bab behabarjuk vele a levest. Ecettel és kaporral ízesítjük.

Hidegen tálaljuk.

 

TEJSZÍNES CUKKINILEVES

kb. 70 dkg cukkini harmadát kockákra, a többit szeletekre gyaluljuk. Hámozni nem kell. A kockákat félre tesszük.         Közepes fej megtisztított összevágott hagymát 3 dkg vajon megpárolunk.Rátesszük a szeletelt cukkinit és először saját levében fedő alatt néhány percig pároljuk. Felöntjük 3/4 liter húslevessel. Kb 15 perc alatt puhára főzzük.  Ezután összeturmixoljuk. Beletesszük a kockára vágott cukkinit és jó 5 percig főzzük.

Közben kaprot, petrezselyenzöldet, tárkonyt finomra vágunk, elkeverjük két tojás sárgájával, a tejszínnel és óvatosan belekeverjük a félrehúzott levesbe.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk szerecsendióval fűszerezzük.

Én picit megsavanyítom.


margit2 Előzmény | 2006.05.08. 11:00 - #5

Gombás hús majonézes salátával
 
A karaj hússzeleteket kiklopfolom, besózom, kicsit állni hagyom. Közben elkészítem a gombát: Egy közepes fej vöröshagymát olajon megdinsztelek, pirospaprikát rakok bele, erre a szeletelt gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, és fűszereket ( őrölt bors, bazsalikom, oregano), és egy kevés vizet öntök rá. Kicsit főzöm, a gomba hamar kész! Végül a sót is belerakom, és letakarom fedővel. A sóban állt hús szeleteket  lisztbe rakom, majd, tojás, liszt és tej keverékében megforgatom, és olajban kisütöm.
A Jénay tál aljába kisütött hús szeletet rakok 1 sorba, rá a már elkészített gombából kanalazok minden szeletre, és utána hús, rá gomba, amíg el nem fogy. A tetején mindig gomba legyen! Végül alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm.
Köretnek hasábburgonya, vagy rizs tálalható.
Mi majonézes  krumpli salátával szeretjük a legjobban:
Enyhén ecetes, cukros vízbe belerakjuk az előzőleg karikákra szeletelt, besózott, citromlébe áztatott vöröshagymát, a karikákra vágott főtt krumplit és a kockákra vágott alma darabkákat a héjával együtt. Állni hagyjuk. Majd a salátáról leöntjük a levet, és majonézt öntünk rá jó bőségesen, és beleforgatjuk óvatosan.
 
 

bobsii Előzmény | 2006.04.07. 08:35 - #4

Andi receptje:

Hústorta

Hozzávalók:

1kg csirkemellfilé,1csomag szeletelt bacon szalonna,szeletelt csirkesonka,liszt,4 db tojás,15-15dkg reszelt trapista és füstölt sajt,2dl tejföl,só,őrölt bors.

Egy tűzálló tálat szépen kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy,hogy az edényen túllógjon,hogy később a rakottas tetejére hajtogassuk.A húsfiléket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk.Lisztbe,tojásba majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk,egy sort a tálba rakunk.Erre néhány szelet sonka kerül,majd ismét a bundázott csirkemell következik.A rétegezés addig folytatódik amíg a hozzávalókból tart,de a tetejére hús kerüljön.A tejfölt rácsorgatjuk,a lelógó szalonnát ráhajtjuk.A jénai tetejét rátesszük,mert nagyon fröcsköl,közepes lángon sütjük.Amikor kihűlik deszkára borítjuk,szeleteljük és hidegen tálaljuk.


bobsii Előzmény | 2006.04.07. 08:34 - #3

Gondaanyu: Báránytorta:

Hozzávalók 6 személyre: 1 csomag leveles tészta, 80 dkg friss spenót, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg gomba, a recept shitaket ír, petrezselyemzöld, 2 rozmaringág, 20 dkg rokfort tipusú sajt pl. márvány, 50 dkg darált báránylapocka, só, bors, 2 tojás, bő 1 dl tej, bő 1 dl főzőtejszín, 1 teáskanál currypor. Szárazbab a vaksütéshez.

A sütőt előmelegítjük. A spenótot blansírozzuk, hideg vízzel öblítjük, kinyomkodjuk, összevágjuk. A hagymát, fokhagymát kockára vágjuk,, a leveles tésztával kibélelünk egy formát, a kilógó részeket levágjuk, a többit hozzányomkodjuk az aljához és oldalához. Sütőpapírt és babot teszünk bele, 15 percig elősütjük.A gomba kalapját 4 felé vágjuk, a petrezselymet összevágjuk, a sajtot lereszeljük.

Főzőtejszint, tojást, tejet, sót, curryt, sajtot, petrezselymet összekeverünk. A húst forró olajon megpirítjuk, rá a gomba a spenót, hagyma, fokhagyma. sóval borssal fűszerezzük. Az elősütött tésztába tesszük a husost, ráöntjük a tojásos, tejes keveréket és a sütőbe visszatéva  megsütjük. Kicsi hűlés után szeleteljük.

Nem olyan bonyolult megcsinálni, mint elolvasni. Én spenót helyett brokkolival és bárányhús helyett egyéb darálttal is csináltam


bobsii Előzmény | 2006.04.07. 08:33 - #2

Gondaanyu receptje:

Sörben pirított csülök:

A csülköt bőröstül kockákra vágjuk.1 nagy vöröshagymát fölaprítunk, olajon a hússal együtt megpirítjuk. 1 evőkanál liszttel meghintjük, tovább pirítjuk.Ráöntjük a sört, és az összes ízesítőket. Lefödve, kis lángon megpuhulásig pároljuk. Gyakran kevergetni kell. Ekkor tepsibe kell tenni és sütőben megpirítani. Burgonya illik hozzá köretnek. A fűszerek: 1 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma összenyomva, őrölt bors, 1 babérlevél, csipet cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors, gyömbér, majoránna , só. Ez egy csülökről szól egy üveg sörrel.


 
Boldog névnapot

 
Böbsi receptjei

 

Kenyerek
  - Sütőben sütött (27)
  - Gépi   (13)


 
Kalácsok
  - Gépi  (3)
  - Sütőben sütött (14)

Kiflik, Zsemlék (15)

Pizzák (2)

Pékség
  - Sós péksütemények (20)
  - Édes péksütemények (11)
  - Fánkok (8)
  - Pogácsák (3)

  - Sörkorcsolyák (6)

Desszertek
  - Sütemények 
  - Sütés nélküli  
  - Gyümölcsös  
 
- Leveles tészták
  - Torták 
  - Karácsonyi  
  - Krémek, pohárkrémek, desszertek 
  - Palacsinták 
  - Édességek 
  - Kekszek , nasik 

Karácsonyi ételek (2)

Előételek (3)

Húsételek
  - Sertés (46)
  - Csirke (33)
  - Pulyka (3)
  - Marha (4)

  - Nyúl  (2)
  - Halak, Tengeri (5)

Kínai (6)

Hús nélküli ételek (15)

Levesek
  - húsos (12)
  - zöldség (17)
  - gyümölcs (2)

Tésztás ételek
  - Sós tészta ételek (24)
  - Édes tészta ételek (6)

Főzelékek (10)

Mártások,szószok,krémek (8)

Hideg konyha (5)

Szenvicskrémek
 - Pástétomok (2)
 - Szendvicskrém (5)

Köretek (13)

Reggelire (4)

Saláták (14)

Befőzések (8)

Egyéb (3)

Házilag készült tisztítószerek


 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!