Tonhalas tészta saláta
2022.07.12. 12:39
Tonhalas majonézes tészta saláta Street Kitchen
2 főre
125 g fusilli tészta
só
½ fej lila hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db kaliforniai paprika
őrölt bors
0.25 db citrom leve
30 ml olívaolaj
½ csokor petrezselyem
2 db tonhalkonzerv (2x80 g)
130 g tejföl
150 g majonéz
1 mk mustár
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük , majd leszűrjük, és félrerakjuk hűlni.
A megtisztított lila hagymát apróra, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt tészta mehet egy nagyobb tálba, hozzárakjuk az előkészített hagymát és kaliforniai paprikát,
sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal,
hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, a lecsöpögtetett tonhalkonzervet,
a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Akár azonnal is fogyasztható, de még finomabb lesz, ha 2-3 órára a hűtőbe rakjuk vagy akár egy egész éjszakára.
Tálaláskor megszórjuk még egy kevés aprított snidlinggel, és egy-két cikk citrommal kínáljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
|