Mennyei szelet
2015.03.23. 13:40
Ezt a receptet Nosalty oldalán láttam meg, nagyon megtetszett, és nem is csalódtam benne, nagyon finom sütemény, csak ajánlani tudom!
Mennyei szelet
Piskótához:
5 db tojás fehérje
5 db tojás sárgája
2 evőkanál cukor
5 evőkanál Bl55 liszt
3 evőkanál Holland kakópor (cukrozatlan)
3 evőkanál olaj
1 cs sütőpor
Tepsi méret 31x21
Öntethez:
3 dl víz
30 dkg cukor
Én feleztem a szirup adagot.
Krémhez:
0,5 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
5 tojás sárgája
8 evőkanál cukor
2 dl habtejszín + 1 cs habfixáló
300 gr karamellás csokoládé, Mars szelet. (6 db)
Tetejéhez:
3 dl habtejszín (tejszín!!!)
100 gr étcsokoládé
Piskótához: A száraz hozzávalókat keverjük össze.
Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját, és a többi hozzávalót.
Előmelegített sütőben, 190-200 fokon 20 percig sütjük.
Az öntethez: Felforraljuk a vízet a cukorral, majd gyenge lángon főzzük még 10 percig.
A majdnem kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, majd a kihűlt sziruppal meglocsoljuk.
A krémhez: Felteszük 4 dl tejet melegedni a cukorral, majd a maradék 1 dl tejhez keverjük a pudingport és a tojások sárgáját, és belefőzzük a tejbe. Folyamatos kevergetés mellett keverjük amíg be nem sűrűsödik.
Tejszínt felverjük habfixálóval. (A kihűlt vaníliás krémet keverjük át habverővel hogy ne legyen darabos.)
A Mars csokoládét felvágjuk apró darabokba .
A habot hozzákeverjük a vaníliás krémhez, végül belekeverjük a csoki darabokat.
Tetetjére: 3 dl tejszínt felmelegítünk, de ne forraljuk, hozzáadjuk az étcsokoládét, lassú tűzön addig keverjük amíg elolvad. Amikor kihűlt, akár rakjuk egy kicsit a hűtőbe, picit felverjük, addig hogy csak ne folyjon.
Kicsit vissza lehet tenni a hűtőben és ha már tökéletesen felvíhető a krémre, akkor kenjük rá!
![](//bobsii.gportal.hu/portal/bobsii/image/gallery/1427114425_74.jpg)
![](//bobsii.gportal.hu/portal/bobsii/image/gallery/1427114424_39.jpg)
|