| 
 Csirkemell medvehagymával, őzgerincformában sütve   2015.03.22. 15:43 
	Csirkemell, medvehagyával , őzgerincformában sütve  
	  
	Hozzávalók: 
	  
	Hozzávalók: 70-80 dkg csirkemell 
	20 dkg bacon szalonna 
	10-15  dkg reszelt sajt 
	  
	10-15 szál medvehagyma ha nincs petrezselyem ízlés szerint 
	3 evőkanál tejföl 
	3 evőkanál liszt 
	2 tojás 
	só, bors 
	  
	1 db őzgerincforma, mérete 32x11 cm 
	  
	Elkészítés : 
	A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 
	3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, 
	liszttel, a sóval, a borssal, és az appróra vágott medvehagymával, 
	reszelt sajttal keverjük össze.  
	A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. 
	  
	Sózni már nemigen kell. 
	  
	Az őzgerincformát kivajazzuk, 
	megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük baconnal úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.  
	  
	A húsos tölteléket a formába kanalazzuk és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. 
	  
	Hosszában a tetejére is tegyünk bacont. 
	 Az őzgerinc formát egy sütőpapíros tepsire helyezzük és úgy süssük,  
	hogy a kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. 
	  
	Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 170-175  fokon, kb. 45 percig sütjük.  
	Amikor megsült késsel nyúljunk a forma és a hús közé, hogy még véletlenül se ragadjon be,  
	és szépen ki tudjuk borítani, a sütőpapíros tepsire. 
	Még pár percig süssük hogy a teteje is megpiruljon. 
	  
	Ha elkészül, várjunk hogy kicsit meghűljön, hogy szépen tudjuk szeletelni. 
	  
	Hidegen, melegen is fogyasztható! 
	  
	  
	  |