Sült hús hagymaágyon
2015.03.01. 16:44
Sült hús hagymaágyon
Hozzávalók:
1 kg sertés tarja vagy comb
4 -5 db nagyobb fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 piros húsú paprika
30-40 dkg nagyobb gomba
só, bors
zsír vagy olaj
A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk lisztbe forgatjuk és kevés olajon vagy zsíron hirtelen átsütjük. Mindkét felét 1-1 percig.
A hagymát félbe és szeletekre vágjuk, 3/4 -ét egy magasabb falú tepsibe szórjuk. a kisült húsokat rárakjuk. A maradék hagymával befedjük, végül a feldarabolt zöldségeket adjuk hozzá és a megmaradt szafttal meglocsoljuk.
Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 1,5- 2 órát sütjük. A feldarabolt gombát az utolsó 30 percben adjuk hozzá .
Sütés: 200 fok hőlégkeverés. A végén fedő nélkül kicsit rápiríthatunk.
|