Rakott káposzta
2014.10.31. 14:56
Rakott káposzta.
Hozzávalók: 4-5 főre
1 ek zsír (vagy olaj)
1 fej vöröshagyma
1 kg savanyú káposzta
12 dkg rizs (1 cs zacskós rizs)
50 dkg darált sertéshús
Pirospaprika
só, bors, vegeta,
3/4 nagy doboz tejföl
1 tojás
1.A savanyú káposztát kinyomkodjuk és fel tesszük főzni annyi vízben hogy jól ellepje. Majdnem puhulásig főzzük.
Ha kész leszűrjük és 3 fele osztjuk.
2.A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. Kevés zsíron vagy olajon megdinszteljük,
hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk végül kevés vizet öntünk alá!
Fűszerezzük: Egy mokkáskanál paprikával, 2 kávéskanál vegetával csipet borssal, és sóval
20-25 percig főzzük a végén maradjon egy kis szaft.
3.Közben sós vízben kifőzzük a rizst, és lecsöpögtetjük.
Előkészítünk egy jénait, kicsit kizsírozzuk (vagy olajjal megspricceljük) rászórunk egy kevés zsemlemorzsát,
és a káposzta 1/3-át, utána jöhet a rizs fele, rá a darált hús fele, egy kis szafttal is locsoljuk meg,
most megint káposzta, rizs, darált hús és végül a maradék káposztával befedjük!
Kb 1 órát sütjük, előmelegített sütőbe hőlégkeveréssel 190-200 fokon, letakarva és többször a saját szaftjával locsolgatva.
Félidőben ráöntjük a tojással elkevert tejfölt és fólia nélkül készre sütjük.
Végül a tojással elkevert tejföllel fedjük be. Sütőben 1 órát süssük. 200 fokon
|