Klasszikus linzer
2014.10.05. 16:24
40 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
pici só
2 tojás sárgája
citromhéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát.
Első pillanatban úgy tűnik, hogy a tészta nem fog összeállni, de ne adjuk fel,
a végén szépen összeáll gombóc formára.
Hűtőben pihentessük fél órát.
Ez alatt ledarálunk a diót, összekeverjük 1 ek porcukorral.
Egy tojás fehérjét enyhén felverjük
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk.
A fele teli a másik fele lyukas legyen.
A lyukas korongot megkenjük tojás fehérjével és belefordítjuk a dióba. Szépen ráragad a tojás miatt.
Papírral bélelt sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc sütjük
Baracklekvárral összeragasztjuk.
Jó ha kicsit áll, beszívja a lekvár nedvességét és megpuhul a tészta.
|