Fehérboros-tejszínes csirkemell, gombával
2014.07.23. 15:20
Hozzávalók: 4-főre
kb 80 dkg csirkemell filé
1 db sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 nagyobb fej csiperke gomba
1-2 evőkanál liszt a panírozáshoz
2 dl fehérbor (száraz)
2 dl csirke alaplé vagy 2 dl víz 1 húsleves kockával
só, bors
olaj
1 dl tejszín
só, bors
A csirke filéket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztben megforgatjuk.
A gombát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A sárgarépát vastagabb karikára.
Egy mélyebb serpenyőbe olajat hevítünk, kb 2-3 evőkanál.
A filéket gyorsan mindkét oldalukat megsütjük, és kivesszük.
Ebbe a zsiradékba megpirítjuk a hagymát, utána egy szürőkanál segítségével ezt is kivesszük.
Most belerakjuk a gombát és 4-5 perc alatt átpiírtjuk kicsit sózzuk. Végül ezt is keszedjük.
A maradék zsiradékban visszarakjuk a filét, a sárgarépát, és a hagymát.
Felöntjük a 2 dl borral és a húslével. 30 percig fedő alatt puhára főzzük.
Ha elkészült a húsokat kivesszük, és levet botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt a gombát ha kell sózzuk borsozzuk és még pár percig főzzük,
Végül a filéket visszarakjuk a sűrű mártásba..
|