Tökéletes Tortilla
Tortilla
A tészta hozzávalói:
2 dl kukoricaliszt
2 dl bl55 liszt
0,5 dl olaj
1/2 teáskanál só
1 dl meleg víz (ha szükséges még egy pici)
A száraz hozzávalókat egy tálba keverjük össze, adjuk hozzá az olajat és a liszttel jól morzsoljuk szét. Adjuk hozzá fokozatosan a vízet és gyúrják át, egészen addig amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
Fóliába csomagoljuk és 30 percet szobahőmérsékleten pihentetjük.
30 perc elteltével gyúrjuk át és vágjuk 8 felé.
A gombócokat takarjuk le hogy ki ne szárradjanak.
Gyúrófával, lisztezett deszkán nyújtsuk ki a lapokat kb 20cm átmérőjüre.
Egy nem bezsírozott serpenyőn vagy palacsintasütőn süssük minkét oldalát 30-60 másodpercig. Nem szabad kiszárítani mert akkor törik.
Egymás tetejére helyezve tányérra rakjuk és alufóliával letakarjuk.
A töltelék:
csirkemell csíkokokat befűszerezzük egy serpenyőben 10-15 perc alatt kisütjük.
A zöldségeket felszeleteljük mint pl: paradicsom, uborka, paprika.
A tortillát megtöltjük pár darab salátalevéllel rá a hús és a zöldségek.
Én kapros joghurtos öntetet és majonézt csurgattam rá, és végül ráhajtottam a tésztát.
|