Házi májkrém, pástétom
2014.06.17. 16:56
Házi májkrém, pástétom
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
2 db nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál házizsír
1 csipet fehérbors
1 csapott teáskanál friss apróra vágott majoranna
1 csapott teáskanál friss apróra vágott tárkony
1 teáskanál friss apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható)
1-2 evőkanál mustár
1 teáskanál friss citrom leve
1 csapott mokkáskanál pirospaprika
1 csapott teáskanál pirosarany
10 dkg vaj (nem margarin!)
A hagymátkat apró kockára vágjuk. A májat megmossuk és négybe vágjuk.
A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, belerakjuk a májat és fedő alatt 15 percig többször keverve .sütjük.
Ha kész félre húzzuk, és egy magasabb tálba rakjuk. Hozzáadjuk a pirosparikát és a pirosaranyat. Összekeverjük!
Pár percig hagyjuk hűlni, utána hozzárakjuk az apróra vágott majorannát-tárkonyt-petrezselyemzöldet.
Mustárt, citrom levét, sót, borsot és ezt botturmixal jól kikeverem.
Ha összeállt a massza 10 dkg vajat hozzárakok és botturmixal még pár percig tovább verem.
A kész krémet dobozba rakom és hűtőben jól lehűtve tálalom!
Friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával mennyei étek! :)
|