Dubarry csirkemell
2014.03.22. 13:23
Dubarry csirkemell (3-4 fő)
Hozzávalók:
5 vastagabb szelet csirkemell filé
Kisebb fej karfiol
10 dkg reszelt trapista sajt
2 evőkanál tejfől
Besamell mártáshoz:
5 dkg vaj vagy margarin
5 dkg liszt
0,5 l tej
só, bors, szerecsendió
A csirkemellet kissé kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk!
Egy serpenyőben 1/2 evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk.
A karfiolt rózsákra szedjük és lobogó vízben roppanosra főzzük!
Besamell mártás:
A margarint felforrosítjuk belerakjuk a lisztet kicsit piritjuk és felöntjük a hideg tejjel. Rakunk bele, pici sót, borsot és reszelünk bele csipetnyi szerecsendiót.
Kevergetés mellet lassan besürűsödik. Félre tesszük amíg langyosra hűl. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajt 1/3 -át
A húsokat jénaiba rakjuk, rárakjuk a karfiolt és a mártással jól meglocsoljuk, és maradék sajtot rászórjuk!
Előmelegített sütőben: hőlég 200 fokon 25-30 percig sütjük!
|