Medvehagymás kifli
Medvehagymás kifli (16 db kifli)
Hozzávalók a tésztához:
0,5 kg finomliszt
1 egész tojás + a kifli lekenéséhez
2,5dl langyos tej
3 deka élesztő egy kis cukorral tejjel felfuttatni
4 deka vaj
2 mokkáskanál só
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kisebb csokor medvehagyma
12 dkg vaj vagy margarin, csipet só
A medvehagymát alaposan mossuk meg, és papírtörlőn itassuk le róla a vizet, vágjuk össze nagyon apróra.
A szobahőmérsékletű vajat keverjük össze a medvehagymával.
A tészta hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, lisztezve letakarva duplájára hagyjuk kelni kb 1 óra.
A tésztát kétfelé osztjuk, majd cipónként kinyújtjuk kör alakúra. Cipónként 8 cikkre vágjuk.
Cikkeket megkenjük a medvehagymás krémmel és a szélesebb felénél feltekerjük! Tojással a tetejét lekenjük.
Amíg a sütő melegszik addig a kifli is kel.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 200-210 fokon 20 percig sütjük!
|