Kínai: Szezámmagos csirkemell
2014.01.27. 13:54
Szezámmagos csirkemell 3-4 főre
6 ek liszt
3 ek keményítő
1 ek napraforgó olaj
1,2-1.5 dl víz a lényeg hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kapjunk!
1.5 tk sütőpor
1 db tojás
40 dkg csirkemell
Mázhoz:
1 tk erős pista
2-3 ek méz
5 ek ketchup
szóráshoz: 3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
A csirkemell filét apró darabokra vágjuk, majd megsózzuk.
A tésztához :
A lisztet elkeverjük a vízzel, a keményítővel, az olajjal, a tojással és a sütőporral,
a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapni,
majd ebbe a tésztába beleforgatjuk a csirkemell-falatokat, és bő olajban aranybarnára sütjük.
A mázhoz :
Az erős Pistát a mézzel, a ketchuppal összekeverjük, és a még meleg csirkemell-falatokat beleforgatjuk. Szezámmaggal megszórjuk!
|