Darált hússal rakott penne
2013.10.13. 15:27
Darált hússal rakott penne
25-30 dkg penne tészta
25 dkg darált hús (lapocka)
5 szelet bacon
1 fej hagyma
1 csokor újhagyma
1 paprika
1 ek őrölt pirospaprika
1 ek paradicsompüré
só
frissen őrölt bors
4 dl tejföl
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára.
A bacont megpirítjuk kevés olajon, majd a hagymát.
Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, tovább pirítjuk.
Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk.
15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük.
Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente.
A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal.
A jénait kikenjük olajjal, rámerjük a tésztával kevert húst.
A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk.
Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk.
Forró sütőbe tesszük.
Sütés kb 30 perc
|