Gombával, darált hússal töltött cukkini
2013.07.08. 14:20
Gombával, darált hússal töltött cukkini
Hozzávalók:
2 db kicsi cukkini (kb 20 cm)
30 dkg sertés darált hús
400 gr-os konzerv szeletelt gomba (de lehet frissből is)
1-2 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1/2 fej vöröshagyma
reszeltsajt
2 db paradicsom
só, bors, vegeta
petrezselyemzöld
A cukkinit megmossuk a végeit levágjuk és hosszában félbevágjuk. A belsejét karalábévájóval vagy kiskanálla kikaparjuk, ne túl mélyre.
Jénaiba vagy tepsibe helyezzük.
A hagymát kockára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a apróra összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, rászorjuk a kikapart cukkini belsejét és a petrezselyemzöldet, megszórjuk pici vegetával vagy 1 db tyúkhúsleves kockával és felöntjük kevés vizzel és kicsit főni hagyjuk.
A lisztet a tejszinnel összekeverjük.
A víz a javát elforrta hozzáadjuk a tejszines keveréket, és jól összekeverjük. Pár perc után lezárjuk, megtöltjük a cukkiniket. Paradicsom karikákat rakunk rá és jól megszórjuk reszelt sajttal. Kevés olajat öntünk alá.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon hőlégkeverés kb 1 órát sütjük. Alufóliát használjunk 35-40 percig.
|