Gombás tarja
2013.02.10. 16:09
Hozzávalók: 4 főre
6 szelet csont nélküli tarja
40 gr konzerv szeletelt gomba
330 gr-os tejföl
15 dkg trapista sajt
1 db tojás
1 fej vörös hagyma
olaj, liszt, só, bors, fokhagymakrém
Elkészítése:
A tarját jól kiklopffoljuk, sózzuk, borsozzuk és vékonyan bekenjük fokhagymakrémmel.
Lisztbe hempergetjük, és a felesleges lisztet lerázzuk róla.
Kevés olajat forrósítunk és a húsokat hirtelen megsütjük.
A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk.
A megmaradt olajban a vöröshagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a szeletelt gombát (lé nélkül) Ha kell sózzuk, borsozzuk pár percig pirítjuk végül a húsokra halmozzuk.
A tepsit vagy jénait 1 kanál zsírral kikenjük, vagy egy kevés olajjal. 5-6 evőkanál vizet öntünk alá.
A sütőt előmelegítjük hőlégkeverés 190-200 fokra, és 1 órát fólia alatt sütjük.
Közben összekeverjük a tojást a tejföllel és a reszelt sajt felével.
3/4 óra után a húsokra öntjük a keveréket és a maradék reszelt sajttal megszórjuk, visszatoljuk a sütőben de fólia nélkül. Kicsit rápirítunk!
Nagyon finom, könnyen elkészíthető!
|