Currys-lilahagymás tészta
2012.11.11. 17:45
Hozzávalók 3-4 főre
40 dkg penne/fusilli
3 nagy fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál curry
1 jó nagy csipet őrölt kömény
só, bors
krémsajt/mascarpone/tejszín (25 dkg mascarpone 1 tubus krémsajt, 1,5 dl tejszin)
Miközben a tésztát al dente állagúra főzöm, elkészítem a mártást.
A hagymát elfelezem, majd vékony szeletekre vagy karikákra vágom.
Az olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom az áttört fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítom,
majd hozzáadom a krémsajtot és a fűszereket, és fedő alatt addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát.
Hozzáadom a lecsöpögtetett tésztát és azonnal tálalom.
|