Tejszines-pestos spagetti
2012.09.24. 16:53
Tejszines-pestos spagetti
...... a pesto tulajdonképpen gyűjtőfogalom, különféle szószokat értünk alatta. Készítése Olaszországból ered,. A Liguria vidékéről származó pesto hagyományosan a pesto alla genovese. Sóval és borssal együtt hét hozzávalóból áll, nevezetesen két evőkanál fenyőmagból, öt evőkanál olívaolajból, két csokor friss bazsalikomból, 4-6 gerezd összetört fokhagymából és 9 deka reszelt pecorino vagy parmezán sajtból. Mindezt ízesíthetjük kapri - és olívabogyóval, illetve különféle fűszerekkel is. Ügyeljünk az alapanyagok minőségére, a pesto csak a legfinomabb, extra szűz olívaolajat szereti, és a bazsalikom frissességére is nagyon kényes!
A pestóban az a jó, hogy mindenki saját ízlésére formálhatja, fűszerezheti kedve szerint, elrontani szinte lehetetlen.
Olaszországban azért minden családnak megvan a maga titkos pesto receptje, amit szigorúan őriznek
Ha nem szeretnénk otthon bajlódni a készítésével, vásároljuk meg.,
...én is igy tettem, a Lidl-be (is) lehet vásárolni üveges Pestot
ime:
..és akkor jöjjön a recept!
60-70 dkg filézett csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
kevés olaj (oliva)
2,5 dl finom fehérbor
3,5 teáskanál Pesto
2 dl tejszin
1 pupos teáskanál tejfől
1 teáskanál liszt
só, bors
A csirke mellet vékony csikokra vágjuk, borsozzuk, sózzuk kicsit félre tesszük!
Utánna a mell csikokat olajon fehéredésig sütjük.
Kivesszük és félre rakjuk.
A hagymát kockára vágjuk és abba az olajban amiben a hús sült, üvegesre pirítjuk. A husokat visszarakjuk és borral felöntjük, puhulásig főzzük.
Ha majdnem kész bele tesszük a pestót, és hagyjuk főni
...közben megcsináljuk a habarást!
1 teáskanál lisztet a tejfőllel és a tejszinnel jól elkeverünk és végül a húshoz öntjük!
Ha felforr, lezárjuk.
Tálalás: Spagettivel sok reszelt sajttal! Jó étvágyat!
|