Milánói spagetti
2012.09.24. 16:36
Milánói spagetti (3-4 főre)
1 db hagymát kockára vágok és kevés olajon megdinsztelem.
Hozzáadok 2-3 gerezd szétnyomott, összevágott fokhagymát, 0,5 kg darálthúst és kicsit megpirítom. Mehet bele friss bazslikom, oregánó, bors, só.
Ráöntök 1,5 l házi paradicsomlét, 1 evőkanál cukrot és addig főzöm míg el nem párolog a leve, és aránylag sűrű szaftot kapunk.
Aki szeretné adhat hozzá még kis doboz paradicsompürét vagy valamilyen boltban kapható milánói szószt. Én nem szoktam ezek nélkül is nagyon finom mártást kapunk.
A tésztát kifőzzük és nem mossuk le a levét, csak leszűrjük!
A tésztát összekeverem a mártással és beteszem forró sütőben kb 10 percig!
Kecsapot ne tegyünk bele!
Parmezánnal vagy trapista sajttal tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!
|
Ha ez a Milánói..., akkor miylen a Bolognai?