Töltött Cannelloni bolognai mártással
2012.09.24. 16:33
Töltött Cannelloni bolognai mártással
Hozzávalók:
1 cs 250gr Cannelloni tészta (Lidl-ben beszerezhető)
50 dkg darálhús (sertés)
1 dl jó minőségű vörösbor (Szekszárdi Merlot)
2-3 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
4,5 dl paradicsomlé
3 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
oregánó, bazsalikom, kakukfű
só, bors,
Tésztára való paradicsomos mártás:
6 dl paradicsomlé
oregánó, bazsalikom, kakukfű
1-2 evőkanál cukor
Besamel:
3 dl tej
1 pupos evőkanál liszt
3-4 dkg vaj
késhegynyi örőlt szerecsendió
só
Olívaolajat hevítettem, és azon egy felaprított hagymát üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a apróra vágott fokhagymát, 0,5 kilónyi darálhúst.
Fehéredésig kevergetem. Hozzáadtam egy deci vörösbort , 3 db jól felaprított répát, megrottyantottam, majd dobtam hozzá oregánót, bazsalikomot, kevés kakukkfüvet (ha van frisset használjunk)
utánna 1 doboz paradicsompürét. és a 4,5 l paradicsomlevet.
Időnként megkavarva kis lángon egy órát főtt. .
Ha elkészült kicsit lehűtjük, és megtöltjük a tésztát.
A lábost kicsit megdöntöttem, hogy a lé az egyik oldalára csurogjon, a tepsibe kevés levet öntöttem.
A tésztát egy kistányérra állítottam és mokkáskanállal belekanalaztam a darálthúst, utánna tepsibe fektettem, utánna sorba a többi a tésztát is megtöltöttem.
jük
Tésztára való paradicsomos mártás elkészítése:
A maradék levet ami darálthúsból maradt, (nem sok kb 0,5 dl) felöntjük a 6 dl paradicsomlével, füszerezzük friss oregánóval, bazaslikommal és cukorral, és kicsit forraljuk.
Közben elkészítjük a besamelt:
A vajat felhevítjük belerakjuk a lisztet folytonos kevergetés mellet felöntjük tejjel, és sóval, szerecsendióval izesítjük. Ha felfort félrehúzzuk, végül összefözzük a paradicsomlével.
Az elkészült mártást a tésztára öntjük! Alufóliával letakarjuk.
Előmeleített sütőben, hőlégkeveréssel 165-170 fokon kb 50 percig sütjük.
Félidőben a fóliát vegyük le és sajtal szórjuk meg, tegyük vissza a sütőben hogy kicsit piruljon a teteje.
Sütés után 15-30 percet pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok.
|