Eszterházy rostélyos házi tagliatellével
2012.09.24. 16:29
Eszterházy rostélyos házi tagliatellével
Mindig úgy vagyok az új receptekkel hogy félek hozzá látni, mert a család nagyon kritikus, de bízom a tapasztalatomban amivel gyorsan eltudom dönteni hogy érdemes hozzá látni vagy sem.
Ezt a receptet egy régi Nők Lapjában találtam, ott az Eszterházy rostélyost marha hátszinnel készítették, biztos vagyok benne hogy úgy az igazi, de időhiány és "ez volt a hűtőben alapon", megpróbáltam sertés karajjal, amit nem bántam meg mert nagyon finom lett, házi tésztával különösen.
Hozzávalók: 4 főre
4-6 szelet marha hátszin vagy sertés karaj
1 vöröshagyma
2-3 sárgarépa és fehérrépa
1 kk pirospaprika
1 ek liszt
1 dl fehérbor
1 dl marhahúslé (vagy húsleves kocka vizben feloldva)
1 dl sürített paradicsom
2 evőkanál kapribogyó
2 dl tejfől
1/2 citrom, só, bors, friss petrezselyem
2 ek olaj, -de inkább 1 ek zsír
A húsokat sózzuk borsozzuk. Forró olajon vagy zsíron mindkét oldalukat süssük barnára..
A zöldségeket vágjuk kockára.
A húst kivesszük és a zsírból és beltesszük a kockára vágott zöldségeket, kb 5 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, paprikát és felöntjük a bor és húslével.
Keverjük hozzá a paradicsompürét, lecsöpögtetett kapribogyót, a citrom zöldséghámozóval levágott vékony héját. Forraljuk fel, és tegyük vissza a húsokat.
kb 30-40 percig pároljuk puhára.
Ha minden megfelelően megpuhult vegyük ki a húst és a mártáshoz adjuk hozzá a tejfölt, citrom levét, ha kell sózzuk borsozzuk.
Végül a húst tegyük vissza, egyett rottyantsunk rajta, és készen is van. Friss petrezselyemmel tálaljuk
Tagliatelle (szélesmetélt) 4 főre
kb 40-50 dkg BL55 liszt
2 tojás
só és annyi víz hogy kemény tésztát kapjunk.
A hozzávalókat összegyúrjuk és tésztagépen 6 fokozatig nyújtjuk. Végül szélesmetélt nagyságura vágjuk.
Bő forró sós vízben pár perc alatt kifőzzük. Melegen tálaljuk.
|