Csípős tejszínes-mustáros hús
2012.09.24. 16:26
Csípős tejszínes-mustáros hús
Hozzávalók 4 főre
1 kg hús (comb, karaj)
1 közepes fej hagyma
kevés olaj a diszteléshez (1-2 evőkanál)
2 dl főzőtejszín
0,5 ek mustár
só ízlés szerint
1/2 kk bors
1 kk majoranna
1 kávéskanál pirosarany
1/2 vagy 1 kávéskanál Erős Pista
1 ek sűrített paradicsom
2 db babérlevél
1 ek liszt
1/2 kg tészta (penne, spagetti)
1 dl húslé húsleves kocka vízben feloldva
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet, pirosaranyat, sűrített paradicsomot, felöntjük húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a habarást.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, mustárral majd egy merőkanálnyi forró húslével és visszaöntjük a húsra.
Alaposan összeforraljuk.
Spagettivel vagy pennéve tálaljuk
|