Zöldparadicsom lekvár
2012.09.23. 20:28
Zöldparadicsom lekvár
Ez a mennyiség nekem 6 db 350 gr-os üvegre volt elegendő
Hozzávalók
3 kg zöldparadicsom
Én 1,4 kg cukorral készítettem
1 citrom leve és reszelt héja
A paradicsomot jól átmossuk, csumáját eltávolítjuk és 4 darabba vágjuk, ha nagy akkor negyedeljük.
A lábosba fél pohárnyi vízet öntünk és a paradicsomokat lassú tűzőn főzzük, időközönként kevergetjük.
Ha levet enged hozzáadjuk a cukrot és a citromot.
Kb 3-4 órát főztem a végén figyeljük oda le ne égjen.
Az üveget egy tepsibe állítjuk amibe meleg vízet öntünk, a paradicsom lekvárt beleöntjük és lezárjuk.
Az üvegeket fejtetőre állítjuk pár percre, utánna száraz dunszba tesszük, pár napra.

|