Csirkemell sajtos tejszínes mártásban.
2012.09.14. 18:44
Csirkemell sajtos tejszines mártásban
1 egész filézett csirkemell
0,5 min. 30% zsírtartalmú tejszín
kb. 30 dkg reszelt sajt – trapista, de aki szereti a füstöltet, tehet bele
kb. 2-3 dkg vaj a tepsik kikenéséhez
1 db tojás
kb. 2-3 evőkanál liszt
Elkészítés
A csirkemellett vastagabb szeletekre vágjuk, majd besózzuk. Közepes méretű tepsi alját, oldalát kikenjük alaposan vajjal.
A hus darabokat egyenként lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a reszelt sajtba forgatjuk
(egyszerre kis mennyiségű sajtot tegyünk a tálba, mert különben a tojástól és a liszttől hamar összeáll egy használhatatlan masszává).
Egymás mellé fektetjük őket
(nem szabad rétegezni, mert akkor pont az a finom enyhén sült sajtos, tejszínes mártás nem lesz az igazi), és egyenletesen megöntözzük a tejszínnel.
Aufóliával teljesen befedjük, és 190-200 fokra előre melegített sütőben légkeverés) kb. 1 órát sütjük őket.
Az utolsó 15 percben levesszük az alufóliát, és még pár percig sütjük.
Figyelni kell rá, hogy világos színű maradjon a mártás, mert különben élvezhetetlenné válik a sajtos-tejszínes mártás íze.
Köretként sültkrumplit, vagy rIzst ajánlok!
|