Kínai : Mézes-csípős csirkeszárny, pirított tésztával |
Mézes-csípős csirkeszárny, pirított tésztával
2012.09.09. 20:45
Mézes-csípős csirkeszárny
Hozzávalók (10-12 szárnyhoz)
csirke szárny
4 gerezd fokhagyma
3 ek chillikrém
2 ek szójaszósz
2 ek méz
2 tk barna cukor
2 ek olaj
1 teáskanál pirosarany
pici só
Elkészítés
A csirkeszárnyakat a porcoknál elvágjuk. A végét nem használjuk fel, csak a combját és a közép részt.
A pácoláshoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkeszárnyakat jó megforgatjuk benne és pár órára benne hagyjuk és hűtőben tároljuk.
Előmelegítjük a sütőt. Hőlégkeverés 190-200
Sütési idő 1 óra /ropogósra sütjük./
Tálaljuk édes chiliszósszal vagy ketchuppal.
|