Hagymás lepény
2012.09.05. 17:35
Hagymás lepény
tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 dkg vaj
1 db kisebb tojás
1 ek tejföl
víz! kb 1-1,2 dl
Feltét:
kb 8 fej közepes vöröshagyma,
kolozsvári szalonna
kb 1 nagy doboz tejföl
1db tojás, metélőhagyma, só, bors
A szalonnát kockákra vágjuk. Zsírban megpirítjuk, utána kivesszük és a karikára vágott hagymát is üvegesre pirítjuk.
A tejfölt összekeverjük a tojással és apróra vágott metélőhagymával.
Sütés: Nagy tepsi! 210 fok
Kicsit a tésztát elősütöttem, kb 10 perc utána kivettem és rápakolom a szalonnát, hagymát. A tejfölös cuccot és tovább sütöm még 15-20 percig.


|