Túrós krémes
2012.03.04. 14:19
Túrós krémes
Tészta elkészítése :
Süssünk 2 db 4 tojásos piskótalapot.
4 tojássárgáját 4 dkg kristálycukorral, és 2 evőkanál vizzel keverjünk ki.
4 tojásfehérjét 4 dkg kristálycukorral verjük fel.
10 dkg lisztet, 1 mokkásk. sütőporral keverjük ki, és ezeket lazán keverjük össze.
34x24 tepsibe sütőpapíron süssük meg.
Ha kisült akkor a tészta tetejét szórjuk meg egy kevés lisztel és fordítsuk át, hogy le ne ragadjon.
Krém elkészítése :
1 csomag vaníliás pudingport 0,5 l tejjel készítsük el, és hagyjuk kihűlni.
35 dkg túrót szitán törjük át.
Gépi habverővel 30 dkg margarint keverjünk simára 20 dkg porcukorral, apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot, majd az áttört túrót is, és keverjük simára.
Ízesítsük reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral.
Az egyik lapra kenjük rá az elkészített túrókrémet, a másik lapot pedig tegyük a tetejére.
Pár órát hagyjuk állni a hűtőben, utána vizes késsel szépen szeletelhető. Porcukorral tálaljuk.
|
Biztos hogy fél deci tejjel kevered a pudingot? Nem fél liter akar lenni?
Köszönöm! Véletlenül elírtam.