Amerikai fánk
2012.01.06. 14:49
Hozzávalók:
40 dkg liszt
cs.só
2,5 dkg élesztő
3 dkg cukor
1,6 dl langyos tej
6 dkg olv.vaj vagy margarin
1 tojás
Mázhoz:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
1 evőkanál margarin vagy vaj
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztunk, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Kb.7 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, majd a korongok közepét kb.3 cm-es pogácsaszaggatóval szintén kiszúrjuk, így kapjuk a lyukas formát.
Letakarva 30 percig kelesztjük, majd bő, forró olajban sütjük, úgy hogy az olajba az az oldal kerüljön ami addig felfelé volt.
Én a kieső részeket is kisütöttem , így lettek mini fánkok,
Tetejére:
3 ek cukor, 3 ek kakaópor kevés vízzel összefőzni, majd a vajat beledobni, felolvasztani. Én szilikonos ecsettel kentem a fánkokra a mázat, de lehet mártani is.
Tetejére színes dekorcukor, kókuszreszelék.

|
Jé! Itt is lehet hozzászólni! Nagyon szép! És tudom, hogy finom is:)))
Pillanatok alatt elfogyott!